Dobrý den, ze svých zkušeností a znalostí problematiky musím říci, že bez konzervačních látek to prostě nejde. Daleko lepší je, když krmivo zůstane stabilní a relativně zdravé, než když se v něm namnoží plísně, bakterie, kvasinky, či dokonce nějací brouci nebo poraziti, případně když se v krmivu vytvoří nepříznivé nebo dokonce jedovaté metabolity např. žluknutím. Věřte, že ani výrobce nemá zájem do krmiv přidávat něco, co by zvířatům škodilo, navíc stabilitu krmiva mohou posílit i některé přírodní látky, které jsou součástí krmiva. Výrobce konzervační/technické látky nemusejí uvádět. Laik v žádném případě nemůže posoudit, zda přítomnost té, nebo oné látky v krmivu je škodlivá, nebo ne. Přečtěte si prosím moji odpověď na dotaz z 1.1.2013 s názvem Antioxidanty a konzervanty.